top of page
DSC02200.jpg

Professionele opleiding

Begeleider ademwerk & dearmouring

In deze 14-weken opleiding leren professionele therapeuten en lichaamswerkers de technieken van Neurotransformative Breathwork (NTB) en dearmouring op een professionele manier te implementeren bij 1-op-1 begeleiding. 

Neurotransformatief ademwerk is een oude ademtechniek die je op een veilige manier leert om laagje na laagje spanning en trauma’s te omarmen. Het brengt je in verbinding met je diepste zelf en zorgt ervoor dat je je levendig, gefocust, ontspannen, geaard en gelukzalig voelt.

Dearmouringstechnieken zijn nuttig om het lichaam te openen, om de longcapaciteit uit te breiden en om diepere emotionele release te faciliteren.

 

Verder biedt de polyvagaal theorie inzicht in de werking van ons zenuwstelsel. Het biedt ons handvaten om de emotionele reacties van cliënten beter te erkennen en te begrijpen. We bespreken deze theorie aan de hand van casussen en eigen belevingen. 

€1690

14 weken - 2u les per week

2u persoonlijke begeleiding

start: september 2024

Wat biedt de opleiding jou?

 • Door zelf het traject te doorlopen, ben je een echte ervaringsdeskundige en kan je op een verantwoorde manier een volwaardige 1-op-1 ademwerksessie geven
  (LET OP: geen groepssessies, dit is een andere opleiding met andere vaardigheden).

 • Je kan ademwerk & dearmouring combineren met jouw unieke praktijk.

Het verloop van de opleiding

 • Ervaringsgericht leren door ademwerk zelf toe te passen 

 • Theorie NeuroTransformative Breathwork

 • Begeleiden van medecursisten met meerdere oefenvarianten 

 • Erkennen van en omgaan met emotional release van het lichaam 

 • Dearmouring technieken 

 • Polyvagaaltheorie 

 • Toepassingen voor je eigen praktijk (individuele sessies) 

Voor wie is deze professionele opleiding?

Voor therapeuten & lichaamswerkers die meer diepgang willen bereiken in hun begeleiding. Heb je soms het gevoel dat je in het begeleiden van anderen iets lijkt te missen? Dat je precies wat aan de oppervlakte blijft en cliënten je aangeven dat de therapie niet diep genoeg gaat?

Toen ik werkte als mindfulness trainer en lichaamswerker botste ik daar telkens op. Veiligheid en vertrouwen zijn belangrijke basistools, maar ik zocht naar meer. En dat vond ik bij ademwerk. Via ademwerk kwam ik opnieuw in contact met die diepere lagen en met mijn eigen lichaam. En dat bleek ook het geval bij mijn cliënten! Het is een krachtige vorm van dearmouring die ik nu implementeer in elke begeleiding en massagesessie.

Veelgestelde vragen

 • Inhoud traject
  DIT TRAJECT IS EEN SAMENSTELLING VAN Coaching sessies Yoni steaming sessies Dearmouring sessies Tantra massage sessies Ademwerk sessies TRE® sessies WAT IS COACHING? Coaching is er voor als je even vastzit tussen twee sessies lichaamswerk. In dit gesprek maak je opnieuw verbinding met jezelf en ontwikkel je je eigen tools voor self-healing en self-care. WAT IS YONI STEAMING? Yoni steaming is een eeuwenoud gebruik en een zachte manier om in contact te komen met je vrouwelijke energie. Je zit hierbij op een box boven dampende kruiden en dat geeft je een diep reinigend effect. WAT IS DEARMOURING? Dearmouring is letterlijk 'ontpantseren' van je lichaam. Soms houd je te veel en te lang zaken vast waardoor zich onnodige spanning opstapelt in je lichaam. Met dearmouring geef je je lichaam de kans om opgebouwde (kleine) trauma's los te laten. Het is een manier om in contact te komen met het ‘pijnlichaam’ en om oude wonden te helpen integreren waardoor je zacht, soepel en gezond blijft. WAT IS TANTRA MASSAGE? Een tantra massage is een full body massage om meer in contact te staan met je lichaam en je seksualiteit. Het doet je genot en levensenergie stromen. Op vraag is er ook de optie voor een lingam-, yoni- en/of rosetta-massage mogelijk. WAT IS ADEMWERK? Neurotransformatief ademwerk is een oude ademtechniek die op een veilige manier laagje na laagje spanning en trauma’s losmaakt. Het brengt je in verbinding met je diepste zelf en zorgt ervoor dat je je levendig, gefocust, ontspannen, geaard en gelukzalig voelt. WAT IS TRE®? TRE® staat voor Tension & Trauma Release Exercises. Het is een stressreducerende lichaamsgerichte methode die een deugddoend en diepgaand herstelproces op gang brengt. In enkele sessies leer je hoe je met TRE® oefeningen zelf aan de slag kunt. Ze zijn bedoeld om je stapsgewijs te laten (her-)ontdekken hoe je je lichaam tot herstel kan brengen om zo terug in balans te komen en veerkrachtiger, energieker en opgewekter in het leven te staan.
 • Voor wie?
  Voor wie vanuit een trauma met kleine 't' in alle zachtheid dieper wil leren voelen. Voor wie door het leven getekend is en meer levensvreugde wil ervaren. Voor wie zichzelf wil bevrijden uit zijn/haar gedachten & emoties. Voor wie bereid is een commitment aan te gaan met zichzelf. Voor wie zelf de verantwoordelijkheid voor zijn/haar leven wil nemen en hiervoor graag even mijn hand wil.
 • Praktische info
  VOORDELEN VAN HET TRAJECT Een diepgaand proces op lange termijn Verwerken van dieperliggende trauma's waarbij gesprek momenteel onvoldoende blijkt Op jouw ritme Met professionele begeleiding & opvolging Je ontvangt meer dan als je alle sessies apart zou boeken Gratis toegang tot audio- en beeldmateriaal Een persoonlijk dagboek waarin je jouw traject kan bijhouden DUUR VAN JE TRAJECT Een traject loopt over een periode van 12 maanden. Tijdens deze periode krijg je: toegang tot ingesproken meditaties toegang tot basis video’s met self-dearmouring oefeningen (relaxatie van je zenuwstelsel) toegang tot basis video’s met TRE®-oefeningen (trauma release) toegang tot basis video’s met NTB-oefeningen (ademwerk) een dagboek waarin je jouw bevindingen, vragen en zelf-observaties kan noteren. VERLOOP VAN HET TRAJECT Optioneel: je boekt een gratis intakegesprek. Bij aankoop van je traject plan je meteen al je sessies in de agenda van Drops of Awakening. Hiervoor heb je keuze uit: - Coaching live of online - 2x 1u - Lichaamswerk - 6x 2u: body dearmouring, yoni-dearmouring & yoni steaming, lingam dearmouring, tantramassage, TRE®, ademwerk. In samenspraak deel ik opgenomen meditaties en/of video’s van verschillende technieken. WAAR Koolsteeg 16, 9000 Gent
 • Prijs
  € 1250 incl. btw Factuur mogelijk op aanvraag

Opleiding Begeleider Ademwerk

€ 1.690

1.690

14-weken opleiding voor professionele therapeuten & lichaamswerkers

DROPS OF AWAKENING

 

Praktijk 
Koolsteeg 16
9000 Gent


inge@drops-of-awakening.be
+32 478 66 05 11

 • Instagram
 • Facebook
 • LinkedIn

Mis geen nieuwtjes!
Schrijf je in op de nieuwsbrief

©2023 Drops of Awakening.

Met liefde gemaakt door Florette INTECH

Foto's: Soul Photography​ / Artwork: Noortje Veenhuizen / Copywriting: Greet De Lathauwer

bottom of page