top of page

Bevallen

Wat een eer is me be-vallen. Ik kreeg de vraag van Magaly of ik 'doula' wilde zijn bij haar zwangerschap & bevalling. 'Doula' is oud-Grieks en betekent vrij vertaald: 'dienende vrouw'. Als doula zorgde ik voor mentale, fysieke en emotionele ondersteuning. En wat was het ontroerend mooi om getuige te mogen zijn van dit proces, van de hartsverbinding tussen man & vrouw tijdens de bevalling, van nieuw leven. De kracht van een barende vrouw is met geen woorden te omschrijven.Magaly van voedeninverbinding.be getuigt:


"Na de traumatische bevalling van mijn oudste dochter in oktober 2020 ben ik lange tijd zoekende geweest naar ondersteuning op mentaal en fysiek vlak. In december 2021 startte met het 'awaken & unlock your body'-traject bij Drops of Awakening. Inge nam de tijd om mij en mijn lichaam te leren kennen, om te weten te komen wat mijn triggers waren en hoe ik reageerde op trauma. We werkten samen naar een toekomstbeeld waarbij ik nog een tweede kindje kreeg en nog voor ik opnieuw zwanger werd, had ik Inge al gevraagd of ze mij bij een volgende zwangerschap als een doula wou ondersteunen voor, tijdens en na de bevalling.


We werkten er die negen zwangerschapsmaanden intensief naartoe. Het was vechten om in die kleine wereld van geboortewerkers het juiste team te vinden en mijn stem niet te verliezen. Ik kon gelukkig steeds rekenen op de steun van Inge. Ze zette me in mijn kracht om zelf aan te voelen, te blijven zoeken en uit te spreken waar ik nood aan had. Ze gaf me dus niet zozeer advies, maar eerder het nodige vertrouwen.


Tijdens de sessies met Inge bespraken we mijn angsten en wensen. We werkten samen met mijn lichaam naar vertrouwen via massages, dearmouring- en ademhalingstechnieken. Bij enkele van die sessies was mijn echtgenoot aanwezig, zodat we samen door dit proces gingen. We bereidden ons voor op een thuisbevalling, maar bespraken ook samen met de gynaecologie onze geboortevoorkeuren en mijn angsten.


Rond de uitgerekende datum was Inge een maand lang van wacht. Toen het eenmaal zo ver was, gaf ze me massages en druk op de juiste punten en de juiste momenten. Samen met mijn man vormden ze een goede tandem om me te helpen de weeën door te komen. Op de cruciale moeilijke punten voelde Inge steeds als een warme baken aan mijn zijde, zelfs toen ik dacht dat ik niet meer kon.


En nu, vier weken na de bevalling voel ik me mentaal zó goed. In een ideale wereld had ik nog een paar dingen liever anders zien lopen, maar het belangrijkste is dat ik tijdens de bevalling de regie zelf in handen had. Het een helende bevalling noemen zou naar mijn gevoel ergens onrecht aandoen aan het vorige trauma en zou onnodig gewicht en verwachtingen aan deze bevalling hangen. Ik kan nu wel de mama zijn die ik wil zijn voor mijn beide kindjes. Verder kijk ik ernaar uit mijn traject bij Inge verder te zetten en mijn lichaam de rust en heling te geven dat het verdient."


Met liefs en tot snel!

Inge 🌸


40 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page