top of page

Bewuste Relatie - Pijler 1

Graag neem ik je mee doorheen de 4 basispijlers van elke bewuste relatie. Of het nu gaat om een relatie met iemand die je slechts 1 nacht kent of iemand die je al 20 jaar kent, voor beiden geldt dat de band tussen jullie rust op bepaalde pijlers. Dit vormt de basis van hoe je je verhoudt tot een ander. Vandaag licht ik alvast de eerste pijler toe. De drie andere komen aan bod in de volgende posts.

“Ik ben en blijf verantwoordelijk voor mijn gevoelens en jij voor de jouwe.”

Hierbij kies je bewust voor de afspraak dat op het moment waarop je je gekwetst voelt, je zelf je verantwoordelijkheid neemt om opnieuw verbinding en liefde mogelijk te maken. Dit omvat:

  • Het voelen van alles wat je voelt

  • Vragen om wat je nodig hebt

  • Je gevoelens van boosheid, verdriet, teleurstelling e.d. uiten op het moment waarop je getriggerd wordt en vervolgens kunnen vragen wat je nodig hebt; bijvoorbeeld een knuffel, verduidelijking, ravotten en spelen (hierover meer in de workshops ‘tantra & empowerment’).

We verlangen allemaal naar vreugde, plezier, liefde, vrede, harmonie, extase enz. Om deze emoties te kunnen ervaren, moeten we openstaan voor het hele spectrum aan emoties en dus ook voor gevoelens als verdriet, rouw, angst, woede, verveling, enz. Emoties komen en gaan. Hoe meer je ze toelaat, hoe authentieker je bent aan wat er leeft in het moment. En wanneer je kan toelaten wat er in het huidige moment verschijnt, zonder gehechtheid en zonder het te onderdrukken, ontstaat er ruimte voor alweer het volgende gevoel. Dat is de opwinding van het leven, dat is Tantra! In dit proces ben en blijf jij verantwoordelijk voor datgene wat jij voelt. Een ander kan het niet voor jou voelen en jij kan het niet voelen voor een ander. Maakt dit iets bij je los en/of heb je hierover vragen? Aarzel niet om mij te contacteren via inge@drops-of-awakening.be.


Met liefs en tot snel!

Inge 🌸


8 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page