top of page

Bewuste Relatie - Pijler 2

Of het nu gaat om een relatie met iemand die je slechts 1 nacht kent of iemand die je al 20 jaar kent, voor beiden geldt dat de band tussen jullie rust op bepaalde basisprincipes. Matthias Schwenteck maakt in zijn boek ‘Orgasmic Blueprint’ het onderscheid tussen 4 basispijlers. Vorige keer lichtte ik de eerste daarvan toe: 1. Ik ben en blijf verantwoordelijk voor mijn gevoelens en jij voor de jouwe.” Vandaag deel ik met jullie de tweede pijler:

“Ik geef jou de toelating om mij te voelen. Ik vraag jou de toestemming dat ik jou mag voelen. We dragen elk zorg voor onze eigen grenzen.”

Het gaat er dus om dat je bewust toestemming vraagt en geeft en enkel handelt in overeenstemming met elkaar. Stel dat je ongelooflijk veel zin hebt om je partner in zijn/haar nek te kussen. In hoeverre ben je je op dat moment bewust van dat verlangen en spreek je het uit? En vraag je eerst toestemming aan de ander alvorens je in actie komt om aan je eigen verlangen te voldoen? Vraag je of je in dat geval een kus mag nemen voor jezelf, omdat jij daar zin in hebt? Geef je je partner de ruimte om hierin zijn/haar eigen grenzen te bewaken en stil te staan bij de vragen: ‘wil ik dit?’ ‘Op welke manier wel/niet?’ Wat is voor mij op dit moment oké en wat niet? Je kan elkaar in je relatie ook de oneindige toestemming geven om elkaar aan te raken en in actie te komen voor wat je nodig hebt terwijl elk van jullie daarbij de eigen grenzen bewaakt. Speel, experimenteer en blijf communiceren. Vragen staat vrij. Vragen creëert vrijheid. De vrijheid van angst voor afwijzing. Als jij durft uit te spreken wat je wil en wenst voor jezelf en je partner kiest ervoor om hier niet op in te gaan, dan voel je hierin niet langer de pijn van afwijzing. Wat je ervaart is respect voor degene voor je die zijn/haar grenzen bewaakt.

  • Adem diep in en uit

  • Stel jezelf de vraag: ‘Wat heb ik op dit moment nodig van mijn partner om me beter te voelen?”

  • Vraag je partner: “Mag ik “…” doen/geven/nemen bij jou enkel voor mezelf?”

  • Geef je over…

Kriebelt het om hiermee te spelen en experimenteren? Kom dan naar een van de Tantra & Empowerment massagedagen en ervaar meer vrijheid, kracht en plezier.


Met liefs en tot snel!

Inge 🌸


7 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page