top of page

Bewuste Relatie - Pijler 3

In zijn boek ‘Orgasmic Blueprint’ onderscheidt Matthias Schwenteck 4 pijlers voor een bewuste relatie. In de vorige nieuwsbrieven had ik het over de eerste twee pijlers: 1. Ik ben en blijf verantwoordelijk voor mijn gevoelens en jij voor de jouwe. 2. Ik geef jou de toelating om mij te voelen. Ik vraag jou de toestemming dat ik jou mag voelen. We dragen elk zorg voor onze eigen grenzen. Vandaag deel ik met jullie de derde pijler:

“Als ik iets wil of nodig heb, dan vraag of verzoek ik het jou. Als ik het niet vraag, heb ik het niet nodig. “

Dit was best een pittige uitdaging voor de pleaser die ik was. Wat hield ik ervan om het de ander naar zijn/haar zin te maken, vaak zonder dat ik me ooit afvroeg of wat ik deed ook echt was wat de ander wou. Tot het besef kwam dat dit me niet de voldoening gaf die ik onbewust zocht. Stel: sinds enige tijd breng je elke zondag 2 koffiekoeken mee van bij de bakker. Eén voor je partner en één voor jezelf. Je partner eet elke zondag zijn/haar koffiekoek op zonder hierover verder iets te zeggen tegen jou. En dan komt het moment waarop je je partner tegen iemand anders hoort zeggen dat hij/zij niet echt fan is van koffiekoeken. Wat gebeurt er op dat moment bij je? Hoe pijnlijk is het wanneer je iets geeft wat niet ten volle wordt ontvangen? Zou het niet fijner zijn om iets te geven wat je partner wel verlangt? Hoeveel van deze gewoontes houden we onbewust in stand? Hoe vaak vullen we in voor een ander en denken we te weten wat hij/zij nodig heeft? Vaak geven we iets om eigenlijk (onbewust) iets terug te krijgen. We geven, omdat geven minder kwetsbaar is dan vragen naar wat we zelf nodig hebben en wensen te ontvangen, want dat zou wel eens tot een afwijzing kunnen leiden… Als je echter aan de ander vraagt of verzoekt wat je wenst, dan stap je uit (onbewust) slachtofferschap en neem je verantwoordelijkheid voor je eigen behoeftes. In een bewuste relatie spreek je uit wat je wenst te ontvangen en daarbij geeft de ander zijn/haar grenzen aan. Bij Drops of Awakening leer ik je om dit toe te passen in praktijk. Tijdens een massage of dearmouring sessie gaat het erom dat je aangeeft wat je wenst en wat je grenzen zijn. Op die manier creëer je een veilige ruimte voor jezelf en een boost aan zelfvertrouwen waar je ook nadien kan op terugvallen.Met liefs en tot snel!

Inge 🌸


9 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page