top of page

De schoonheid van de-armouring


Ons lichaam is een geweldig krachtig instrument op ons pad hier op aarde. Via emoties, spanning en ontspanning geeft het ons voortdurend signalen om dicht bij ons ware zelf te blijven. In sommige situaties kiezen we ervoor om die waardevolle (alarm)signalen te negeren, vaak omdat zelfbescherming op zo’n moment de enige optie lijkt en om op die manier te vermijden dat we bepaalde pijn niet opnieuw hoeven te voelen.Na verloop van tijd wordt dit een gewoonte en zijn we ons niet langer bewust van onze eigen beschermingsmechanismes. Ze worden deel van onze identiteit; sommigen bouwen er zelfs hun hele carrière op. Dit kan jaren doorgaan, soms zelfs een heel leven. Tot het moment waarop we gaan inzien dat die mechanismes ons op sommige momenten in de weg zetten, dat we onszelf onbewust saboteren.


 Hoe kan je dan opnieuw leren luisteren naar je lichaam?


Wat brengt je terug in contact met je ware zelf?


Het is een proces van laagjes. De-armouring is letterlijk het ont-pantseren van je lichaam en laag na laag opnieuw contact maken en vooral in contact blijven met alle mogelijke emoties en gevoelens die zich aandienen. Voor mij is het de sleutel naar meer vrijheid. Vrijheid om te zijn, om te voelen en om zo dichter bij je essentie te komen.

 

Wie ben jij als er niet langer bescherming nodig is tegen pijn uit het verleden?


Wat wordt er mogelijk als jij vrij leeft in het nu?


In elke de-armouringssessie accepteer je laag na laag wat zich toont onder het pantser. Je heelt het trauma uit het verleden en drama verdwijnt. Bij mijn cliënten merk ik tijdens of na afloop vaak tranen van ontroering voor wat hun lichaam al die jaren droeg, alsook grote golven van dankbaarheid voor wat ze ervaren: meer bewegingsvrijheid, meer ademruimte, een sterkere stem, …Met liefs en tot snel!

Inge 🌸

54 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page