top of page

Laat je energie stromen met een emotionele schoonmaak

Voel je het? De lente komt eraan! De zon komt vroeger op en de vogels fluiten ’s ochtends. Hier en daar zie je de frisse kleuren van voorjaarsbloeiers verschijnen tussen het gras.


De lente is ook de periode voor een lenteschoonmaak. Even tijd nemen om het huishouden op orde zetten en op te ruimen wat niet langer dient. En in dit geval heb ik het dan over een emotionele schoonmaak. Met emoties is het net als met water: laat het bewegen, laat het stromen en het vindt z’n eigen weg. Bij stilstaand water ontbreekt het aan zuurstof, helderheid en beweging. Hetzelfde geldt voor vastgelopen emoties. Wat niet kan bewegen, gaat vertroebelen en veroorzaakt vervuiling en rottigheid. Weerstand tegen bepaalde emoties en ervaringen zorgt ook voor stilstand: verveling, vastzitten, weinig energie, geen inspiratie, gebrek aan creativiteit, vermoeidheid, …

Het is weerstand tegen de natuurlijke flow van het leven: groei, vooruitgang en beweging.bloem op de weg

Wat zijn manieren om je emoties en energie opnieuw te doen stromen?

  • Via meditatie je hart openen voor compassie.

  • Met neurotransformatief ademwerk maak je opnieuw contact met je emoties.

  • De sensaties in je lichaam observeren.

  • Uiting geven aan je emoties: vb. bij woede of verdriet roepen of slaan in een kussen, chakra breathing of actieve meditatie.

  • Door middel van compassionate inquiry (Gabor Maté) je eigen (onbewuste) verhaal en overtuigingen erkennen.

  • Door het beoefenen van tantra als combinatie van meditatie met bruisende levensenergie. Hierbij gaat het niet om het opwekken en de ontlading van seksuele energie (= levensenergie). Het gaat erom deze energie doorheen je hele lichaam te laten stromen en actief te houden.


Met liefs en tot snel! Inge 🌸

foto inge prins


25 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page