top of page

Even-wichtig


Co-regulatie als sleutel voor meer evenwicht

In de drukke, snel veranderende en hectische wereld van vandaag worden we dagelijks blootgesteld aan tal van stressoren. Dit kan ertoe leiden dat we ons moe, uitgeput en uit evenwicht voelen.


Op zo’n momenten biedt co-regulatie een helende werking. Co-regulatie is het samen reguleren van emoties, het delen van emoties met anderen. Dit kan op verschillende manieren: knuffelen, de-armouring, body regulatie oefeningen, verbindende communicatie, ademwerk, dans, deelcirkels, etc.


Ons eigen zenuwstelsel is namelijk voortdurend verbonden met dat van anderen, zo toont dr. Gabor Maté aan wanneer hij het in zijn werk heeft over onze interpersoonlijke neurobiologie. Vandaar dat positieve relaties een gunstig effect hebben op onze neurologische en biologische gezondheid. Wanneer we vanuit compassie en oprechte nieuwsgierigheid ruimte houden voor de emoties van anderen, helpt dit om de diepere redenen achter die emoties te gaan verkennen en zo bewustzijn en persoonlijke kracht te vergroten.


In mijn praktijk bij Drops of Awakening bied ik tal van mogelijkheden voor co-regulatie: via mijn aanrakingen (massages, de-armouring) of die van anderen (Tantric Breathing & Dancing), via ademwerk, TRE of compassion Inquiry bij vrouwencirkels. Al deze middelen van co-regulatie stellen je in staat om onafgemaakte bewegingen van een vecht-, vlucht- of bevriesrespons te verwerken en zo te evolueren naar zelfregulatie en innerlijke rust.






Met liefs en tot snel!

Inge 🌸

37 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page