top of page

Transformatie binnen een relatie


In mei 2019 startte ik een monogame relatie met mijn partner. Wat begon als een zalige connectie evolueerde ongeveer een jaar geleden naar een pittige crisis. Na enkele van die crisismaanden besloten we allebei om de stekker uit de relatie te trekken.


Ik koos er op dat moment voor om mijn partner de ruimte te geven om zichzelf beter te leren kennen. En voor mezelf wenste ik moed om het pad van alleen zijn & eenzaamheid te ontdekken.


De maanden die daarop volgden waren gevuld met verdriet en zelfzorg. Via opstellingswerk ontdekte ik heel wat overtuigingen bij mezelf die ik als 'waar' was gaan beschouwen en zo onbewust mijn leven liet bepalen. Om hierin een kentering te veroorzaken begon ik aan mijn innerlijk werk: ik spoorde mijn trauma's op zodat ik ze vanuit mijn huidig bewustzijn kon helen.

Wanneer één van de partners de moed vindt om zijn/haar innerlijke strijd aan te gaan, zijn er twee mogelijke uitkomsten:

  • of de andere partner doet mee aan dit proces van zelfontdekking en genezing

  • of de relatie komt onder druk te staan


Als een van de partners bereid is om zijn trauma's te onderzoeken en te helen, kan dit zorgen voor ongemak bij de andere partner, vooral wanneer die zich niet bewust is van zijn eigen pijnlijke ervaringen. Het kan ertoe leiden dat die laatste afstand wil nemen van degene die aan persoonlijke ontwikkeling doet, omdat de confrontatie met eigen onopgeloste kwesties pijnlijk of onaangenaam kan zijn. Vaakt leidt dit tot een breuk in de relatie, omdat de partner die (nog) niet wil werken aan zijn eigen trauma's, zich bedreigd of overweldigd voelt door de groei van de ander. 


Voor diegenen die vastbesloten zijn hun innerlijke werk te doen, kan dit pad van genezing hen transformeren tot een bron van inspiratie en kracht. Terwijl ze hun eigen trauma's helen, worden ze een bron van hoop en authenticiteit voor anderen die nog steeds worstelen met hun pijn. Mijn partner en ik gingen dus elk onze eigen weg, op zoek naar onszelf, elk loskomend van onze eigen familiestukken. En net daar kwamen we elkaar ook weer tegen, sterker dan ooit. Enkele maanden geleden besloten we om onze relatie te herstarten, met de 7 sluiers van de tao als richtingaanwijzers. Meer hierover in het volgende blogbericht.

Met liefs en tot snel!

Inge 🌸

201 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page