top of page

Trauma vs TRE®


Tranen rollen over haar wangen…

Haar lichaam voelt op sommige plaatsen koud en op andere heel erg warm aan, zo deelt ze.

Haar vingers tintelen, haar rechterduim trilt en ze voelt een krop in haar keel.


Omwille van angstaanvallen en hyperventilatie had ze zich aangemeld voor een TRE® sessie.

Nu observeerden we samen de release mechanismen van haar lichaam.


🌸Herontdekking van je Zelf


Elk trauma, klein of groot, vestigt zich in je lichaam. Het blijft daar opgeslagen tot het veilig genoeg is om het ruimte te geven, te omarmen en te healen. TRE® biedt deze ruimte. TRE® staat voor Tension & Trauma Release Exercises. Het is een proces waarbij je zonder oordeel kijkt naar wat je lieve lijf vasthoudt om jou te beschermen. Om het vervolgens met zachtheid te aanvaarden en te ontspannen.


Gabor Maté, arts en gerenommeerd expert op het gebied van trauma, verslaving en stress, schrijft dat trauma ons heeft gescheiden van onze ware essentie. “En tegelijk bevat trauma de sleutels die kunnen leiden naar herstel en heelheid”, zo zegt hij. “Tenminste, als we bereid zijn om zonder oordeel nieuwsgierig te blijven kijken naar wat zich aandient.”


David Bercelli, auteur, trainer en spreker op het gebied van trauma interventie en stressreductie, is van mening dat we genetisch geprogrammeerd zijn om trauma los te laten en ervan te herstellen. “Trauma’s zijn inherent aan ons evolutieproces”, zo stelt hij. “Het is juist de verwoestende impact van trauma die ons aanzet tot dieper denken, dieper voelen en ons met meer compassie verbindt met anderen.”


Trauma en het pad naar herstel zijn complexe onderwerpen en bieden tegelijkertijd de mogelijkheid om ons diepste zelf te herontdekken.Wil je meer weten over wat TRE® precies is en hoe het werkt in praktijk?

Bekijk dan dit filmpje of boek een sessie bij Drops of Awakening - erkend TRE® provider.
Met liefs en tot snel!

Inge 🌸

115 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page