top of page

Awaken & unlock your body

Bijgewerkt op: 9 jul. 2023

“Toen ik aan mijn zus zei dat ik nu al sinds enkele maanden bijna elke dag een huilbui had, zei ze: “Jij moet naar Inge”. Drie dagen later zat ik ook effectief bij Inge voor een dearmouring sessie. – “Om in contact komen met je pijnlichaam en oude wonden te helpen integreren” – zo stond op haar website. Daarvoor kwam ik. Want ik wist wel wat mij recent getriggerd had waardoor ik zo’n verdriet had, maar de immensiteit ervan stond hiermee niet in verhouding.


De eerste sessie was heel bijzonder en intens. Compassionate inquiry, TRE, dearmouring, … Ik voelde dat deze technieken weleens de sleutel konden zijn naar meer verbinding met mijzelf, mijn lichaam en anderen. Het traject “Awaken and unlock your body” werd opgestart. Stap voor stap werden opgeslagen spanningen en trauma’s losgemaakt. Op een gegeven moment werden zelfs traumatische evenementen aan de oppervlakte gebracht waarvan ik geen weet had, uit de periode waarin ik nog een foetus was.

“Until you make the unconscious conscious it will direct your life and you will call it fate” – Zo toepasselijk. Zonder de deskundige begeleiding van Inge hadden deze opgeslagen memories nooit het licht gezien. Dit traject voelt echt als een wedergeboorte, een her-rijzenis.”

– S.GEEF JEZELF DE TOESTEMMING OM TE VOELEN


Vaak denken we dat we in het moment leven, terwijl we eigenlijk onbewust gestuurd worden vanuit een reactie op iets uit het verleden. Dit kan ervoor zorgen dat je in een trauma draaikolk terechtkomt.

Heb je ooit al gemerkt dat je net in die situatie terecht komt die je het meest probeert te vermijden?

“Hé, nu ben ik opnieuw in zo’n toxische relatie beland”, “nu heb ik ook in deze job een narcistische of zeer controlerende baas”, “door omstandigheden heb ik nu toch weer financiële schulden”, …

En dan beloof je jezelf: “Nu is het genoeg, dit overkomt me niet nog een keer!”

Maar hoe kan je uit deze draaikolk stappen als je gestuurd wordt door een onbewust patroon?


De eerste stap is bewustwording… en weten dat de weg uit trauma maatwerk is. Er is niet één pad, niet één oplossing of één behandeling die voor iedereen werkt. Het gaat om jou, wat jij nodig hebt en wat helemaal aansluit bij jouw tempo.


Bij het traject ‘Awaken & Unock your Body’ is niets voorbereid. We kijken naar wat zich aandient in het moment, naar de onafgewerkte bewegingen die je lichaam toont om terug tot zichzelf te komen. Met behulp van aanraking en ademhaling leer je opnieuw te vertrouwen op je lichaamswijsheid en vervolgens maak jij zelf jouw bewuste keuzes. VRIJHEID!Met liefs en tot snel!

Inge 🌸


14 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page