top of page

Bewuste Relatie - Pijler 4

In de vorige drie nieuwsbrieven behandelde ik de eerste drie pijlers voor een bewuste relatie. Je kan deze artikels terugvinden op mijn blog: 1. Ik ben en blijf verantwoordelijk voor mijn gevoelens en jij voor de jouwe. 2. Ik geef jou de toelating om mij te voelen. Ik vraag jou de toestemming dat ik jou mag voelen. We dragen elk zorg voor onze eigen grenzen. 3. Als ik iets wil of nodig heb, dan vraag of verzoek ik het jou. Als ik het niet vraag, heb ik het niet nodig. Vandaag deel ik met jullie de vierde en laatste pijler:

“Ik geef jou iets vanuit vrijgevigheid, zonder daarvoor iets terug te willen.”

Kan jij ontvangen? Ben je in staat om echt en puur te ontvangen? Om je volledig over te geven en achterover te leunen en zo de overvloed te ervaren van al wat aan jou gegeven wordt? Onvoorwaardelijk ontvangen maakt je dankbaar en vrijgevig, waardoor je op jouw beurt kan geven zonder iets terug te verwachten. Vaak geven we echter omdat we eigenlijk iets wensen te krijgen en dat maakt de handeling van geven onzuiver. De kunst is om je hier in eerste instantie bewust van te worden. Wat is jouw wens, verlangen of behoefte? En dit vervolgens uit te spreken en aan de ander te vragen of hij/zij kiest om je dit te geven. Dit vraagt zelfinzicht en moed en biedt je een stevig fundament voor een bewuste relatie.Met liefs en tot snel!

Inge 🌸


4 weergaven0 opmerkingen

Schaamte

bottom of page