top of page

Dearmouring

Bijgewerkt op: 9 jul. 2023

Dearmouring is bekend in heel wat oude tradities. Je vindt het onder andere terug bij de Maori’s, in Thaise masssages, in Chinesse accupressuur, bij Native Americans en in Boeddha’s Vipassana meditatie. Het is een diepe reiniging op alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.


Ieder van ons draagt pijnlijke levenservaringen met zich mee; grotere en kleinere trauma’s uit het verleden (kindertijd, alledaagse stress, emoties, angsten) die opgeslagen zitten in ons systeem. Soms houden we te veel en te lang vast aan bepaalde zaken waardoor er zich onnodige spanning opstapelt in ons lichaam. Om te vermijden dat we nog meer gekwetst worden, bouwt ons lichaam een pantser. Dat zorgt ervoor dat de energie op bepaalde plekken vastzit en niet stroomt en dat kan zich bijvoorbeeld manifesteren in een pijnlijk en vermoeid lichaam, gebrek aan vitaliteit, burn-out, enz.


Dearmouring zorgt voor het loslaten van die trauma’s op een veilige manier om uiteindelijk een diepe vorm van relaxatie te bereiken en open te staan voor innerlijke wijsheid en groei. Je lichaam heeft een innerlijke wijsheid en zoekt steeds naar balans. Dearmouring ondersteunt dit en zorgt voor integratie van oude wonden, zonder dat je ze opnieuw moet beleven. Hierdoor wordt je lichaam opnieuw zacht, soepel en gezond en die resultaten kunnen levensveranderd en permanent zijn.


Dearmouring bij Drops of Awakening

Veiligheid en vertrouwen zijn de basiswaarden bij mijn begeleiding. Vooraleer ik start met een dearmouring sessie, stel ik daarom eerst een gratis (online) gesprek voor van ongeveer een half uur, zodat we elkaar kunnen leren kennen en het duidelijk is hoe ik te werk ga en wat je mag verwachten.

De sessie zelf start met externe dearmouring met behulp van ademwerk en door middel van drukpunten die de energieflow in je lichaam activeren. Dit kan perfect bij het dragen van losse kledij, dus uitkleden is niet noodzakelijk. Op een aantal punten van je lichaam oefen ik druk uit – afhankelijk van jouw lichaam en jouw pijngrens op dat moment. Ik zal nooit over die grens heengaan, want dat zou opnieuw contractie en trauma creëren in je lichaam. Ik volg de flow van wat zich elk moment opnieuw aandient in je lichaam en integreer de tools die daarmee resoneren: schudden van het lichaam, andere drukpunten, het maken van keelgeluiden afgewisseld met stilte en meditatie momenten, enz. De ademwerktechnieken zijn een rode draad doorheen zo’n sessie. Daarom is het aan te raden om je deze technieken vooraf al eigen te maken. Dat kan door enkele van de wekelijkse online ademwerksessies te volgen in groep of individuele sessies te boeken.

Een dearmouring sessie kan best intens zijn en daarom raad ik aan om voldoende tijd te nemen voor jezelf, veel water te drinken en die dag geen grote inspanningen meer te doen. De dag nadien pols ik graag even bij je hoe het met je gaat en hoe het verder is verlopen voor jou.Met liefs en tot snel!

Inge 🌸


23 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page