top of page

Empowerment

Hoe kan je als mens ‘jouw eigen kracht’ terugvinden? Waardoor laten we ons verleiden om onze kracht steeds uit handen te geven?

Om krachtig in het leven te staan is het van belang om jezelf goed te leren kennen en vooral om te kunnen benoemen wat je nodig hebt, om te ontdekken wat jouw patronen en overlevingsmechanismes zijn. Voor veel mensen is dit niet zo evident. Hoe komt dat? Je ouders, opvoeders, leerkrachten, vrienden, enz. leerden je om naar hen te luisteren en te doen wat er gevraagd werd. Heb je je wel al eens afgevraagd of dat ook is wat je nodig hebt? Net daarin ligt de sleutel: de kracht om te durven uitspreken wat je nodig hebt.

“Ja, maar…” “Wat als…” “Dit hoort toch niet…” “Wat zal men denken…” “Dat durf ik niet te zeggen.”

Er zit schaamte, twijfel, weerstand en daardoor ze je jezelf op de achtergrond.“Ja, maar…” “Wat als…” “Dit hoort toch niet…” “Wat zal men denken…” “Dat durf ik niet te zeggen.”

Om hiermee aan de slag te gaan, nodig ik je uit om deze maand de volgende oefening te doen: Elke keer als iemand je vraagt om iets voor hem/haar te doen, maak je het eerst even stil, adem je een paar keer diep in en uit en vraag je jezelf: ‘Wil ik dit wel?’

Komt er een duidelijk ‘JA’? Prima, ga er dan voor! Komt er een ‘misschien’ en blijft die wat hangen? Dan is het vaak een uitgestelde ‘Nee’. Als er een duidelijke ‘NEE’ komt, durf je die dan ook uit te spreken? Durf je ‘JA’ te zeggen tegen je ‘NEE’? Kan je je schaamte, onzekerheid en angst voelen en toelaten? En kan je vervolgens stilstaan bij wat deze oefening je brengt?

Ben je even benieuwd als ik? : )

Succes!


Geïnspireerd door M. Schwenteck


Met liefs en tot snel!

Inge 🌸


7 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page