top of page

Inner Wisdom

Wist je dat de baarmoeder en de keel fysiologisch heel sterk op elkaar lijken?

Dat de stembanden en de vagina heel wat overeenkomsten vertonen?

Ik was verrast toen ik dit voor het eerst las.

En eigenlijk klinkt dat nog zo gek niet, bedacht ik me vervolgens.

Beide zijn een vruchtbare bodem om te creëren en uiting te geven aan wat leeft:

een eigen stem en nieuw leven.@Sheetal R Ahuja

Op de 15de dag van een zwangerschap, nog voor we spreken over een embryo, ontstaat een energetische verbinding tussen wat later de heupen en de keel wordt. Beide lichaamsdelen staan gekend voor het vasthouden of loslaten van spanning en emoties. Iemand die door stress de kaken op elkaar klemt, ervaart vaak ook minder flexibiliteit in de heupen.


Volgens de German New Medicine Theory staat elk orgaan in relatie tot een bepaald trauma. Zo worden bij vrouwen de negatieve ervaringen en trauma’s met betrekking tot (ex-)partners in en rond de vrouwelijke geslachtsorganen opgeslagen. Hierbij kan het gaan om beledigingen, vernederingen of misbruik. Ook onverwerkte emoties van vb. een onbeantwoorde kinderwens, een heftige break-up, een miskraam of ongewenste zwangerschap worden er opgeslagen.


Hoe je als vrouw met je emoties omgaat, uit zich dus ook in de baarmoeder. Zo kan een onregelmatige menstruatiecyclus erop wijzen dat een vrouw bepaalde emoties een tijd lang heeft verwaarloosd. In de keel kan dan weer een blokkade ontstaan doordat ze niet uitspreekt wat er dwars zit.


De baarmoeder is ook verbonden met veiligheid en geborgenheid en net als de keel dient het orgaan om los te laten en te ontspannen. En als je ze als vrouw samen inzet, geef je vanuit je hara centrum stem aan je oerkracht. Je baarmoeder is dan onderdeel van traumabevrijding via je stem.


 

In mijn praktijk te Gent, kan je bijvoorbeeld terecht voor een keel en/of tong-dearmouring om zo blokkades vrij te maken en opnieuw expressie te geven aan wat je nodig hebt en op te komen voor je noden en behoeftes. De technieken die ik toepas in het ‘Awakening & Unlock Your Body’-traject zorgen onder andere voor het losmaken en ontstressen van je bekken.Met liefs en tot snel!

Inge 🌸

45 weergaven0 opmerkingen

Σχόλια


bottom of page