top of page

Traumahealing door ademwerk

Hoe is je relatie met je lichaam? Hoe is je relatie met je partner?

Harmonieus? Zijn het beiden relaties waar je kan thuiskomen? Waarin je relaxed kan bewegen?


Wat als de relatie met onze partner steeds voor trauma zorgt?

Wat is een toxische relatie? En hoe ontstaat die?

Wat als het liefdeshormoon (oxytocine) en het stresshormoon (cortisol) samen gaan dansen waardoor we geen rust meer vinden en de drang naar nepliefde blijft bestaan?


Dichtbij jezelf blijven is niet gemakkelijk. Vaak ontstaat er in je jeugd een codependency (medeafhankelijkheid) doordat je onder controle stond van één of beide ouders. Hierdoor ging je pleasen, omdat jezelf opzij zetten de enige oplossing was om te overleven.


Op die manier verlies je de verbinding met je lichaam. Je wordt gevoelloos of belandt in een seksuele burn-out. Soms ga je misbruik door een partner bagatelliseren en vertel je aan vrienden en familie niet wat er speelt om zo de toxische persoon te beschermen, omdat jij ziet dat die persoon het moeilijk had in zijn/haar leven. Vaak koester je de hoop dat diegene aan zelfreflectie zal doen en daardoor inzicht zal verwerven, waardoor je deur steeds open laat voor die persoon.


Waar ben JIJ in het verhaal?

Je bestaat (bijna) niet meer en sterft zo een stille dood in je eigen lichaam.


Ik spreek uit ervaring. Dit is wat mij overkomen is.

Na meer dan 50 jaar durf ik hierover te spreken en in mijn praktijk trek ik mensen aan die iets gelijkaardigs meemaakten en er niet van loskomen.


Wat werkte voor mij? Ademwerk.

Door ademwerk te beoefenen kwam ik opnieuw in contact met mijn lichaam en ook met alle pijn. Maar bij ademwerk hoef ik niet over die pijn te praten; mijn lichaam maakt gebruik van haar zelfgenezend vermogen om terug in balans te komen. Ademwerk is een vorm van self-dearmouring. Het is een krachtige tool die je bovendien altijd bij je hebt.


Geïnspireerd door Petra Joy van Deijl – “Signalen van trauma verbinding”


Met liefs en tot snel!

Inge 🌸


4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page