top of page
  • inge312

Wat zijn de 7 sluiers van de liefde?


De 7 sluiers zijn geen regels, geen verplichtingen, enkel richtlijnen die je als partners kan implementeren in jullie relatie. Wanneer je hier samen voor kiest, is het pure fun. Dat mochten mijn partner en ik zo ervaren. We legden er bewuste basisfundamenten en kwamen tot nieuwe afspraken, die zorgen voor meer rust en ontspanning in onze dynamiek.

We hadden de 7 sluiers al eens bekeken in het begin van onze relatie, maar toen wisten we er te weinig van om er echt ten volle mee aan de slag te gaan. Een tijd terug vroegen we iemand die bekend is met de sluiers om met ons mee te kijken. Zo leerden we dat het eerst van belang is om alle vorige relaties die je hebt gehad terug te ‘versluieren’. Om er fysiek, emotioneel en energetisch afstand van te nemen zodat je nadien zuiver in een nieuwe relatie kan stappen via de 7 sluiers.  

Onthulling van de eerste 3 sluiers


🌸 Sluier 1

Denk eens terug aan het begin van je eerste verliefdheid, wat deed je toen?  

Je raakte elkaar subtiel aan, je was graag in elkaars nabijheid, hield elkaars hand vast en had net dat ietsje langer oogcontact. Dit is waar de eerste sluier om draait: je gaat samen terug naar het prille begin. Je bent graag in elkaars buurt, in groep merk je dat jullie magneten zijn voor elkaar, maar je bent nog niet alleen met elkaar. Aan het eind van deze sluier is er hooguit een kus op de wang.


🌸 Sluier 2

Je brengt meer tijd door met elkaar, maar wel nog steeds in groep en je raakt de ander steeds vaker aan. Jullie lichaamscontact is iets meer dan toevallig: een hand op de schouder van de ander, been tegen been, voeten die elkaar aanraken, … Bij deze sluier ga je niet uit de kleren, dus geen saunabezoek :). Het gaat erom te genieten van die subtiele aanrakingen, met aan het eind van deze sluier een eventuele kus op de mond. Hierdoor onderscheid je jullie onderlinge contact van dat met de groep.


🌸 Sluier 3

Hier zijn jullie steeds vaker alleen met elkaar, afgezonderd van de groep. Je spreekt echter enkel af op locatie en niet bij elkaar thuis. Deze fase is heel verbindend en opwindend, maar vraagt ook zelfbeheersing. Zeker wanneer je na een gezellige avond samen uit en een lekkere tongzoen niet mee naar binnen stapt bij de ander. Je leert er het spel van opwinding en verlangen herkennen en surft op de golven van de liefde. Je wordt je bewust van wat een streling met je doet. Kan je vertrouwen op je eigen gevoel? Wil je verder? Wat als je nee zegt en je meer tijdig nodig hebt? Wat als de ander nee zegt? Tijd, ruimte & afremmen is het geheim van deze sluier.


 

In de volgende blog kom je meer te weten over de andere sluiers en ook dat je er je eigen volgorde aan kan geven. Mijn inspiratie hiervoor komt uit eigen ervaring en uit het boek ‘De liefde ontsluierd’ van Isabel Timmers en Reinoud Eleveld van de uitgeverij Vrouwen Wijsheid.

Met liefs en tot snel!

Inge 🌸

32 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page